Безплатни ресурси за е-бизнес / е-търговия (електронна търговия)Безплатни ресурси за е-бизнес / е-търговия (електронен бизнес / електронна търговия) за малки и средни предприятия
е-бизнес е бизнес обучение курсове семинари предстоящи обучения по е-търговия е търговия електронна търговия основи на електронната търговия: безплатен абонамент статии съвети консултация дистанционно обучение по електронен бизнес собствен бизнес в Интернет е-бизнес обучение е-търговия статии е-книги електронни книги по електронна търговия от дома малък среден бизнес самообучение самоподготовка съвети по електронен бизнес самообучаване безплатен абонамент он-лайн бюлетин курсове семинари по онлайн он-лайн онлайн бизнес за малки и средни предприятия със онлайн собствен бизнес в Интернет задочно обучение WEB търговия за малкия и среден бизнес статия LifeConsult Лайф консулт Христо Янков Life consult София България 0888751921
София 1574, ул. Г.Милев 158, офис 1226
 GSM 0888-751-921    оffiсе@lifесоnsult.infо
  
 Бизнесът в Интернет- консултантски услуги, обучение, WEB-решения Начало 
» Вашата колекция
e-mail:
» Нови статии
:: Маркетинг във Facebook

:: Какво представлява партньорската програма?

:: анонс 12.2010

:: Хакерски атаки по електронната поща (вложени линкове)


всички статииАспекти на електронната търговия
Търси в      ИЛИ    


Маркетинг във Facebook

Рекламирането на собствения си бизнеса чрез Facebook вече не е шокираща практика. В действителност, много хора го правят и още повече се очаква да започнат да го правят в следващите години. Facebook е онлайн социална общност, а понятието "социална общност" започва все по-често да се свързва с разширените възможности за маркетинг и продажби.


Има безплатни и платени начини за рекламиране в Facebook. Чрез безплатните можете да покажете безплатно вашия профил, бизнес или продукти пред много хора, които сте добавили в списъка с приятели, че и до техните приятели дори. Този подход изисква време. Докато с  платената реклама можете да достигнете бързо до стотици хиляди потенциални клиенти в много кратко време.
Нека разгледаме няколко основни варианта, с които можете да популяризирате бизнеса си във Facebook.


1. Facebook страница
Можете да направите фирмена страница с логото си и информация за вашите продукти и услуги, форма за контакт и представянето ви. Тя ще изгражда собствена фен-база от потенциални клиенти, с които можете да контактувате и които ще могат да промотират вашите стоки пред своите познати. Няма ограничения за възможностите, които можете да интегрирате в нея. Дори е възможно да интегрирате напълно сайта си, блога си или електронният си магазин в интерфейса на Facebook.


2. Facebook групи
Хората се присъединят към тези групи, обединени от обща теза, която могат да обсъждат. Това е чудесен начин да рекламират себе си или вашия бизнес пред тясно таргетирана аудитория. Вие можете да представите свое рекламно послание директно пред групата или да се присъедините към тази група и да участвате в дискусиите, като междувременно предлагате своите продукти/услуги в тази област. Можете да създадете и администрирате собствена такава група в областта на вашите продукти или услуги. Групата ще се разраства, като привличате съмишленици по темата, които канят своите приятели. Но в крайна сметка почти всички участници в нея са потенциални ваши клиенти, до които можете да достигнете по всяко време и то безплатно.


3. Facebook приложение
Ако вие искате, можете да разработите приложения за Фейсбук, които да продавате или да използвате като рекламна платформа. Чрез тях можете да продавате рекламни пространства или да рекламирате собствените си продукти, услуги или другите си приложения!

Можете да използвате и чужди приложения, които разширяват възможностите ви неимоверно. Например ако сте в процес на търсене на работници и служители можете да използвате приложението Jobster, което да добавите към вашата фирмена страница. Така всеки, който желае да подаде кандидатурата си за работа при вас, може да го направи директно чрез профила си във Facebook.


4. Facebook реклама
Може да рекламирате вашия бизнес чрез Facebook. Има много възможности за таргетиране на ракламното ви послание и насочването му към най-подходящата за вас аудитория. Вие ще получите много демографски данни за аудиторията, както и подробна статистика на рекламата си.


5. Facebook плъгини
Можете да интегрирате много социални плъгини на Facebook в сайта си, които отразяват активностите му и го промотират директно във Facebook. Той пък от своя страна умножава рекламния шум пред доста по-голяма аудитория. Някои от тези плъгини са:

  • Бутоните ХАРЕСВА, СПОДЕЛИ, ПОКАНИ ПРИЯТЕЛ, ИЗПРАТИ;
  • Facebook значка - Тя може да се персонализира за да можете да я публикувате в сайта си.
  • Кутиите за коментари, харесвам и активност в сайта

Facebook се разраства с невероятна скорост и много хора вече го използват за бизнес целите си. Вие вече знаете какво може да ви предложи Facebook и начините, към които да се насочите. Дали да инвестирате в реклама или да ползвате други безплатни инструменти за търговия е ваше решение. Но предвид социалната природа на Facebook е необходимо да се отнасяте с уважение към всички негови потребители и да не прекалявате с прекалено агресивни маркетингови послания, когато използвате безплатните форми на реклама през социалните канали.

 
  печат (^)               изпрати на познат (^)               добави към колекцията си (^)

Доколко полезна беше статията за Вас?  Ваш коментар(^)
0 1 2 3 4 5


.
 ©2002-2019 Life consult