Безплатни ресурси за е-бизнес / е-търговия (електронна търговия)Безплатни ресурси за е-бизнес / е-търговия (електронен бизнес / електронна търговия) за малки и средни предприятия
е-бизнес е бизнес обучение курсове семинари предстоящи обучения по е-търговия е търговия електронна търговия основи на електронната търговия: безплатен абонамент статии съвети консултация дистанционно обучение по електронен бизнес собствен бизнес в Интернет е-бизнес обучение е-търговия статии е-книги електронни книги по електронна търговия от дома малък среден бизнес самообучение самоподготовка съвети по електронен бизнес самообучаване безплатен абонамент он-лайн бюлетин курсове семинари по онлайн он-лайн онлайн бизнес за малки и средни предприятия със онлайн собствен бизнес в Интернет задочно обучение WEB търговия за малкия и среден бизнес статия LifeConsult Лайф консулт Христо Янков Life consult София България 0888751921
София 1574, ул. Г.Милев 158, офис 1226
 GSM 0888-751-921    оffiсе@lifесоnsult.infо
  
 Бизнесът в Интернет- консултантски услуги, обучение, WEB-решения Начало 
» Вашата колекция
e-mail:
» Нови статии
:: Маркетинг във Facebook

:: Какво представлява партньорската програма?

:: анонс 12.2010

:: Хакерски атаки по електронната поща (вложени линкове)


всички статииАспекти на електронната търговия
Търси в      ИЛИ    


Ново рекламно решение за вашият сайт
Славея Иванова

Как да привлечем вниманието в Мрежата? Как да увеличим трафика в сайта си? Това са въпроси, които стоят на дневен ред още с възникване на интернет маркетинга. Един от начините е рекламните игри с материални награди за участниците. Това не е нищо ново за специалистите по принцип. Нови могат да бъдат само формите и типовете игрови забавления, предлагани на посетителите. Интересна форма на такава игра е предложена от инж. Юлиян Василев - човек с дългогодишен стаж в интернет пространството. За неговата уникална форма на техническо решение на вечния маркетингов въпрос ще научите от настоящата статия.

Най-после в българското виртуално пространство се появи нова, оригинална идея за рекламиране на малки и средни уебсайтове с минимум средства. Едно добро решение за тези, които не могат да си позволят големи, скъпоструващи рекламни кампании.

Уебсайтът AdsWalker пусна своята рекламна програма за администратори на уебстраници, която се различава от всичко познато досега в нашето виртуално пространство.

Под формата на забавна игра с награди, участниците в нея сърфират в страниците на промотираните сайтове, с цел откриването на "скрити линкове" водещи в страници с цифров код. Откриването на такъв код увеличава точковия актив за месеца на участника и повишава шанса му за спечелване на месечна награда.

С тази на пръв поглед опростена схема се постигат най-важните цели, които една рекламна стратегия на уебсайт би могла да има.

1. Увеличаване броя на посетителите
Посетителите на всеки отделен уебсайт, желаещи да участват в играта, в крайна сметка се превръщат в посетители и на останалите промотирани сайтове.

2. Задържане за продължителен период, вниманието на посетителя
Характерът на играта на "AdsWalker" налага внимателното сърфиране през повечето отделни страници на участващия в програмата уебсайт.

3. Периодични последващи посещения
Ако не се открият всички "скрити линкове" в един уебсайт, това обикновено води до многократни последващи посещения от участника открил само част от линковете.
Освен това участвайки в нов игрови цикъл с нови кодове на скритите си връзки, сайта се посещава отново и отново от участниците в играта.

4. Запаметяване на името и набора от услуги представени в уебстраницата
Независимо, че целта на посещението в промотиран уебсайт от участник в играта се различава от предлаганото съдържание в уебстраницата, човешкото съзнание е устроено така, че запаметява информация, която на пръв поглед не му е необходима.
В момента, когато по една или друга причина участник в играта изпита необходимост от такава конкретна информация (стока, услуга, съвет и т.н.), първото нещо което ще направи е да я потърси там където знае, че може да я открие. А именно - в многократно посещаван от него уебсайт. Тогава вече от случаен посетител на дадена уебстраница, той би се превърнал в лоялен потребител на същата, стига предлаганото в нея съдържание да отговаря на изискванията му.

5. Разширяване на възрастовия диапазон на посетителите
Този ефект се предизвиква от материалният стимул под формата на месечни награди и изследователският дух, срещащ се във всяка възрастова граница. Още повече, че всичко това се поднася под формата на забавление в свободното от други дейности време.
Интересно е, че възрастовите граници се разпределят почти равномерно, за участници до 20, 30, 40 и над 40 години.


Самата програма предлага достатъчно гъвкавост на администраторите да разработят собствена рекламна стратегия, като сами избират вариант:

  • как и къде да "скрият" кодовете.
  • как да наименуват страниците с тях
  • дали да бъдат трудно откриваеми или част от тях да бъдат откривани лесно.
  • дали да инициират и собствени поощрителни награди за открилите всички "скрити линкове" участници
  • колко "скрити линка" да поставят в уебсайта си (max 5 броя).

Напълно естествено, в подкрепа на новаторската идея, е и решението да се предоставя едномесечен гратисен период на всеки първоначално включен уебсайт. Така администраторът му може сам напълно безплатно да си направи необходимите изводи дали да продължи да участва или не.

В заключение можем да кажем, че идеята е новаторска и многообещаваща. Тя е база, върху която може да се гради непрекъснато, защото съчетава интересите на потенциалния клиент и интернет търговеца, под формата на непринудено забавление, а защо не и материален стимул!.
  печат (^)               изпрати на познат (^)               добави към колекцията си (^)

Доколко полезна беше статията за Вас?  Ваш коментар(^)
0 1 2 3 4 5


.
 ©2002-2019 Life consult