Безплатни ресурси за е-бизнес / е-търговия (електронна търговия)Безплатни ресурси за е-бизнес / е-търговия (електронен бизнес / електронна търговия) за малки и средни предприятия
е-бизнес е бизнес обучение курсове семинари предстоящи обучения по е-търговия е търговия електронна търговия основи на електронната търговия: безплатен абонамент статии съвети консултация дистанционно обучение по електронен бизнес собствен бизнес в Интернет е-бизнес обучение е-търговия статии е-книги електронни книги по електронна търговия от дома малък среден бизнес самообучение самоподготовка съвети по електронен бизнес самообучаване безплатен абонамент он-лайн бюлетин курсове семинари по онлайн он-лайн онлайн бизнес за малки и средни предприятия със онлайн собствен бизнес в Интернет задочно обучение WEB търговия за малкия и среден бизнес статия LifeConsult Лайф консулт Христо Янков Life consult София България 0888751921
София 1574, ул. Г.Милев 158, офис 1226
 GSM 0888-751-921    оffiсе@lifесоnsult.infо
  
 Бизнесът в Интернет- консултантски услуги, обучение, WEB-решения Начало 
» Вашата колекция
e-mail:
» Нови статии
:: Маркетинг във Facebook

:: Какво представлява партньорската програма?

:: анонс 12.2010

:: Хакерски атаки по електронната поща (вложени линкове)


всички статииАспекти на електронната търговия
Търси в      ИЛИ    


Как да популяризираме сайта си?
Пламен Томов : ptomoff@euroconsult.biz

След като един сайт е готов , е нужно хората да научат за него!

Доказано е, че 80% от посещенията в Интернет се реализират чрез тъй наречените търсачки, директории, портали или чрез линкове. Т.е. основната ви задача е да се включите в колкото се може повече такива места. Често това е доста досадна и еднообразна работа, затова и няколко съвета:

На първо място - регистрирайте си безплатен email адрес в някоя от многобройните уеб-базирани пощи по света и у нас: mail.bg, abv.bg, yahoo.com, excite.com и т.н. Аз лично препоръчвам последните две, тъй като са с голям обем (yahoo предлагат 100 MB, a excite - 125). Тази операция не се прави, защото съм голям фен на безплатните пощи, а защото понякога регистрацията на сайт е свързана със задължителен абонамент за нюзлетър, че дори и със спам. Колкото и да се кълнат в обратното някои регистратори, ще видите че скоро пощата ви ще се напълни с нежелани съобщения за удължаване на сещате се кой мъжки атрибут или за нисколихвени кредити.

След регистрацията на безплатна поща, си направете едно текстово файлче със следното съдържание: име на сайта, кратко описание, подробно описание (до 255 символа), ключови думи. Гледайте ключовите думи и думите в описанията ДА НЕ съвпадат, иначе си е чиста загуба на място (всички сайтове ограничават предоставената от вас информация до определен брой знаци). Хубаво е, тя да е преведена и на английски, защото някои български директории го изискват. Ако пък сайтът ви е дву- или повече-езичен, информацията на допълнителните езици си е задължителна.

Следващата стъпка е да посетите моята страничка (www.addurl.start.bg) в една от най-интересните и оригинални директории в България. Там съм се погрижил да събера на едно място най-полезните места, в които всеки сайт трябва да присъства. Не претендирам за изчерпателност, но мога да заявя, че няма друго такова място в нета, което да ви свърши същата работа.

Започнете с "Директно добавяне на сайт" и по точно с Google.com, тъй като това е най-използваната търсачка в световен мащаб. Сайтовете, които съм избрал в тези кутийки, обикновено изискват URL на вашия сайт (не забравяйте да сложите http:// или ftp:// в URL-то) и гореспоменатия мейл адрес. Част от добавянията ще трябва да потвърдите като кликнете на линк в писмо, получено на мейла.

Изпийте едно кафе и продължаваме. Предполага се, че сайтът ви е предназначен основно за българската нет-общественост, което означава, че следващата ни спирка е кутийката с надпис "Български директории". Тук вече идва досадното "пействане" (copy-paste - бел. ред.) на информацията, която записахте по-рано в текстовия файл.

Отиваме към класациите "Топ 50, 100". Някои от тях ще искат да сложите линк или банер към тях, за да ви включат, но това да не ви притеснява. Най-голямата и известна класация в БГ, няма такива изисквания засега. Ако пък сложите линк и посетителите на вашия сайт кликат по него, това автоматично ви вдига в класацията, което според мен, не е от голямо значение, освен ако не сте измежду първите десет.

Отправяме се към кутийката "Линкове на сайтове" и "Линкове към специализирани сайтове". Разликата е, че в първата група връзките са разделени на категории, докато във втората - можете да добавяте сайтове само на определена тематика.

Накрая, след като невъзвратимо се е амортизирал десния клавиш на мишката (освен ако не сте левичари) от copy и paste, повтаряте процедурата от "Български директории" за "Англоезични, Немскоезични и Директории на различни езици".

"Добавяне в каталози" не е задължително, но не пречи. Особено, ако имате фирма и искате потенциалните ви клиенти да й научат булстата, данъчния номер и МОЛ-а (не става въпрос за броя на молекулите в единица обем :-).

За най-мързеливите уеб-мастъри съм предвидил секцията "Meta submission", въпреки че не я препоръчвам т.е. не върши много работа.

N.B. Ако сайтът ви се хоства на някой беплатен сървър в България като hit.bg, data.bg и други подобни, шансовете да бъде индексиран и добавен намаляват, тъй като достъпът от чужбина към тези сървъри е отрязан (поради голямото съдържание на нелегален софтуер, "музика и филми на народите").

P.S. Съзнателно пропуснах да разкажа за популяризиране на сайт чрез форуми, блогове, създаване на препращащи сайтове и чрез ICQ, но темата е толкова обширна, че трябва да изпиша поне още толкова, затова - друг път.

 
  печат (^)               изпрати на познат (^)               добави към колекцията си (^)

Доколко полезна беше статията за Вас?  Ваш коментар(^)
0 1 2 3 4 5


.
 ©2002-2019 Life consult